Фото: globallookpress.com

Байден готується змінити керівника свого апарату: Washington Post назвав кандидата

У найвищому керівництві США гряде гучна відставка. Керівник апарату Білого дому Рон Клейн може втратити свою посаду.

Про це повідомляє The Washington Post.

За даними видання, звільнення може відбутися протягом найближчих тижнів — швидше за все, одразу після звернення Джо Байдена до нації, з яким він виступить 7 лютого.

Очікується, що Клейн залишить посаду найближчими тижнями, що стане найбільшою зміною в адміністрації з моменту вступу Байдена на посаду. Джерело також стверджує, що вплив Клейна на главу Білого дому дуже великий.

За словами чотирьох людей, знайомих з рішенням, президент Байден призначить Джеффа Зієнта на посаду свого наступного керівника апарату, звернувшись до консультанта з управління, який контролював реакцію адміністрації на коронавірус, щоб замінити Рона Клейна, який, як очікується, піде найближчими тижнями.

Зієнтс залишив Білий дім у квітні після того, як керував діями адміністрації під час на пандемії та очолював найбільшу кампанію вакцинації в історії США. Він повернувся до Білого дому восени, щоб допомогти Клейну підготуватися до плинності кадрів після проміжних семестрів — проєкту, який зрештою був обмеженим за обсягом, оскільки кілька старших співробітників залишили в адміністрацію.

Але останніми тижнями Клейн доручав йому різні проєкти, які деякі розглядали як підготовку Зієнтса до головної ролі, повідомили люди, знайомі з ситуацією, на умовах анонімності для обговорення кадрових питань.

Колишній сенатор Тед Кауфман, близька довірена особа президента, який працював керівником апарату Байдена в Сенаті позитивно відгукується про Зієнтса.

"Він неймовірно добре кваліфікований для цієї посади, і це той, кого президент бачив у дії. З мого досвіду, як керівник штабу та менеджер, він один із найкращих, з ким я коли-небудь працював", — сказав  Кауфман.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Україна може отримати німецькі танки Leopard. Президент США Джо Байден переконаний, що Збройні сили України отримають усі засоби для боротьби з агресором

Читайте нас у Facebook й Telegram

Політика, 23.01.2023 09:46