Фото: Вікіпедія

Британські розвідники пояснили, чому РФ не хоче використовувати у бою новітній танк "Армата"

Російські військові сумніваються у технічних характеристиках танків Т-14 "Армата", тому не хочуть використовувати їх у війні проти України. Наразі машини у дуже поганому стані.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За інформацію розвідників, останніми місяцями російські війська не мали бажання приймати виділений їм перший транш Т-14, оскільки машини були поганому стані.

"Неясно, які саме аспекти машин викликали таку реакцію, але протягом останніх трьох років російські офіційні особи публічно описували проблеми з двигуном Т-14 і тепловізійними системами. У 2021 році міністр оборони Сергій Шойгу назвав запланований на 2022 рік випуск цих танків лише "дослідно-промисловою" партією. Таким чином, малоймовірно, що будь-які танки Т-14, які розгортаються, відповідатимуть звичайним стандартам для нової техніки, щоб вважатися справними", — пояснили британські розвідники.

Нагадаємо, 19 січня повідомлялося, що рашисти можуть розмістити невелику кількість новітніх танків Т-14 "Армата" в Україні. Такі дії можуть здійснити з пропагандистською метою.

Додамо, раніше британська розвідка назвала два напрямки, на яких Росія боїться наступу ЗСУ. Йдеться про центральну частину Запоріжжя та Луганщині. Там ворог збільшив військову присутність.

Події, 25.01.2023 12:03