Фото: АрміяInform

Чи є в Україні умови для базування F-16: роз'яснення ЗСУ

Спікер Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат заявив, що винищувачі F-16 були в Україні у 2011 році під час навчань "Безпечне небо". Тоді американські льотчики не мали жодних нарікань на умови базування літаків.

Про це він повідомив в інтерв'ю "24 каналу".

За словами Ігната, перед Євро-2012 на аеродромі в Миргороді перебували F-16, в тому числі й двомісні навчально-бойові літаки, так звані "спарки".

"Наші льотчики могли політати на них з американцями. Це називається ознайомчий політ. Американські пілоти в повітрі передавали управління нашим льотчикам. Таку ж процедуру робили і для гостей на наших "спарках", — розповів полковник.

Речник також нагадав, що льотчики з США були в Україні у 2018 році, коли прилітали на винищувачах F-15C Eagle в Старокостянтинів для участі в навчаннях "Чисте небо".

"Виконували повітряні бої між МіГами і СУшками проти F-15, дивилися, як все працює, як можна протистояти радянським літакам, розуміючи, що у росіян вже зараз сучасні Су-35, Су-30", — пояснив Ігнат.

Нагадаємо, Україна найближчим часом отримає від Польщі літаки МіГ-29. Йдеться про чотири винищувачі. Також 17 березня Кабінет міністрів України підтримав проект угоди про передачу Україні винищувачів МІГ-29 від Словаччини. Наша держава отримає 13 літаків від сусідньої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.03.2023 22:40