Фото: ТАСС

Чому Путін затягує війну в Україні: роз'яснення естонської розвідки

Російський диктатор Володимир Путін переконаний, що затягування війни з Україною піде на користь РФ. Він переконаний, що має у своєму розпорядженні достатньо ресурсів для довготривалого конфлікту.

Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки Естонії, пише Bloomberg.

Розвідка зазначає, що хоча Росія навряд чи досягне значного у своїй здатності вести війну, Путін не зупиниться, попри невдачі в перший рік вторгнення.

Ключовим фактором для нього є ослаблення підтримки України з боку союзників, таких як США і НАТО. 

"Путін тягне час, вважаючи, що Україна і Захід виснажаться раніше, ніж Росія", — йдеться в доповіді, у якій також сказано, що, на переконання Путіна, він зможе бомбами змусити Україну сісти за стіл переговорів. 

"Російська еліта все більше стурбована тим, що Путін "з'їхав з глузду, але більшості з них не вистачає мужності зробити реальні кроки до змін", зазначається у звіті.

Естонські розвідники назвали авторитарний режим Путіна Радянським Союзом 2.0, в якому на горизонті "немає нового Горбачова, не кажучи вже про Єльцина".

Естонська розвідка також стурбована тим, що вторгнення підвищило ризик військового конфлікту в країнах Балтії, оскільки подальша мобілізація і заплановані масштабні російські військові навчання пізніше цього року, як очікується, посилять напруженість на східному фланзі НАТО.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що для України 8 лютого — дуже корисний день. На державу чекає низка позитивних новин.

Політика, 08.02.2023 15:01