Фото: ДБР

ДБР підтвердило підозру екс-главі Міненерговугілля

Державне бюро розслідувань підозрює колишнього міністра Міненерговугілля на мільярдних зловживаннях з державним майном. Йому повідомлено про підозру.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"Колишньому міністру повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України. Санкція статті передбачає покарання до п’яти років", — повідомили у ДБР.

За даними ЗМІ, йдеться саме про Ігоря Насалика.

Зазначається, що службова колишнього міністра Міненерговугілля недбалість призвела до втрат бюджету на майже 1,5 млрд грн на користь одного з газових олігархів.

"Встановлено, що за вказівкою очільника міністерства підлеглі укладали зі структурами відомого бізнесмена завідомо збиткові для держави угоди. Зокрема, у порушення Постанови Кабміну, штучно "списували" комерсантам кошти за експлуатацію державного майна", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці зауважили, що сума недоотриманих бюджетом надходжень за період з травня 2017 року по грудень 2020 року становить 1 млрд 488 млн грн.

Нагадаємо, 1 лютого правоохоронці прийшли з обшуками до київського забудовника і народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Вадима Столара. СБУ розслідує участь окремих будівельних компаній Києва в легалізації коштів Медведчука та інших підсанкційних осіб.

До того ж Служба безпеки України провела обшук будинку у колишнього власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського. Йдеться про розтрату нафтопродуктів на 40 млрд гривень та ухилення від сплати митних платежів на величезні суми.

Також було оприлюднено нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

Політика, 01.02.2023 16:15