ДБР повідомило про підозру колаборанту, який увійшов до окупаційної влади Маріуполя

17 ТРАВНЯ 2022 16:17

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику керівника однієї з селищних військово-цивільних адміністрацій Донецької області, який перейшов на бік ворога та почав активно співпрацювати з колаборантами.

Про це пише TrueUA із посиланням на прес-службу ДБР.

Після окупації Маріуполя підозрюваний пройшов співбесіду з представниками так званої "ДНР" та надалі обійняв посаду заступника голови в так званій "місцевій адміністрації "ДНР" – адміністрації м. Маріуполя".

Колаборант публічно заявляв про взаємодію з окупаційною владою у "звільненому" Маріуполі та всіляко сприяв зміцненню окупаційного режиму.

Фігуранту повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що працівники Державного бюро розслідувань заблокували канал постачання компонентів, які можуть використовуватися при виготовленні російського тактичного ракетного комплексу. Нелегальні постачання здійснювало підприємство зі сфери впливу "санкційного" олігарха Росії Олега Дерипаски.

Політика, 17.05.2022 16:17