Фото: Державне бюро розслідувань

ДБР виявило на Одеській митниці майже 250 "забутих контейнерів"

На Одеській митниці виявлено 247 прихованих від розмитнення контейнерів. Перевірку проводить Державне бюро розслідувань в координації з Офісом Генерального прокурора 

Про це повідомляє прес-служба ДБР

Наразі розпочався огляд термінала та вмісту контейнерів. Про результати цієї роботи буде повідомлено згодом.

Минула перевірка, яку проводили в жовтні 2022 року виявила 133 контейнери з товарами, термін розмитнення яких сплив. Під час обшуків на території контейнерних терміналів, слідчі ДБР знайшли гелікоптер, елітні автомобілі, техніку, величезні партії взуття, у тому числі брендового, будівельні матеріали та устаткування. Вартість товару складала щонайменше 1,5 млрд гривень. 

Впродовж тривалого часу посадовці митниці не вжили жодних заходів щодо передачі виявленого товару уповноваженим органам для їх реалізації та направлення коштів у дохід держави. Ймовірно, йдеться про схему ухиляння від сплати податків, що призводить до втрати бюджетом значних коштів.

В ДБР нагадують, що усі заходи відбуваються в межах рішень президента та РНБОУ щодо протидії контрабанді та наповнення державного бюджету України.

Нагадаємо, 1 лютого Кабінет міністрів ухвалив рішення про звільнення всього керівництва Державної митної служби України.

Економіка, 02.02.2023 19:41