ДПСУ: Інформація про перетинання кордону громадянином не надається третім особам

19 ЛИПНЯ 2022 09:48

Упродовж останніх двох тижнів істотно почастішали звернення до Державної прикордонної служби України осіб, яким необхідно підтвердити факт перетинання кордону України, або ж дізнатися про обмеження щодо виїзду за кордон

Про механізм звернень за такою інформацією розповів помічник Голови Державної прикордонної служби України Андрій Простаков, пише TrueUA із посиланням на Telegram-канал ДПСУ.

Так, для отримання такої інформації потрібно звернутися із заявою до Державної прикордонної служби України. Зазначається, що на сьогодні цю інформацію обробляє лише один підрозділ – Головний центр обробки спеціальної інформації.

Заява подається на адресу Адміністрації Держприкордонслужби. Зразок заяви є на сайті ДПСУ у розділі "ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН", пункт "ВИМОГИ ДО ЗВЕРНЕНЬ ТА ЗРАЗКИ ЗАЯВ". До заяви додається копія паспорта, обов’язково додаються реквізити: громадянство, прізвище, ім’я, дата народження. Такі запити надсилаються з живим підписом. У Telegram-каналі ДПСУ зауважують, що запити такого типу, що надходять факсом чи електронною поштою – не обробляються.

У заяві може використовуватися також електронний цифровий підпис.

Відповідно до вимог закону України "Про звернення громадян", такі запити обробляються протягом 15-30 діб. Всі відповіді про факти перетину державного кордону надходять запитувачам у письмовому вигляді на адресу вказану у заяві.

У якості альтернативи особа може приїхати до громадської приймальні й отримати свою відповідь особисто.

"Наголошуємо, що інформація про перетинання кордону особою – конфіденційна та без її згоди не надається третім особам. Доволі часто до Державної прикордонної служби України звертаються із запитами про перетинання кордону конкретними особами їхні роботодавці, колишні чоловіки / дружини тощо. Таким запитувачам, згідно із вимогами Закону України "Про захист персональних даних", надається відмова у наданні інформації", – сказано у повідомленні.

Ще більше актуальної інформації у Telegram-каналі ДПСУ.

Суспільство, 19.07.2022 09:48