Фото: росЗМІ

Експерти ISW спіймали власника ПВК "Вагнера" Пригожина на брехні: деталі

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин намагається виправдатися через відсутність успіхів на фронті. Для цього створює нові інформаційні приводи, чому найманці не можуть завершити оточення міста Бахмут.

Про це повідомляє ISW.

У нещодавньому інтерв'ю Пригожин стверджував, що українські сили нібито готуються до контрнаступу на 5 напрямках. Зокрема — у Бєлгородську область РФ, у районі Кремінної, у районі Бахмута, у бік Донецька та у Запорізькій області. Українські операції мали б розпочатися з середини квітня.

Експерти ISW вважають, що найманець описав українські сили як такі, що мають достатню бойову міць, щоб почати масований контрнаступ на всьому театрі воєнних дій для того, щоб виправдати нездатність ПВК "Вагнера" завершити оточення Бахмута.

Зараз "вагнерівці", ймовірно, проводять атаки на населені пункти, які легше захопити на північ і північний захід від Бахмута, оскільки їхня здатність домогтися тактичних успіхів у самому Бахмуті зменшується.

"Описування Пригожиним неминучих українських контрнаступів також означає, що він вважає, що російські війська незабаром втратять ініціативу на користь України і будуть змушені перейти до оборони, а не продовжувати безуспішні наступальні операції в районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки і Вугледара", — додали в ISW.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що власник приватної військової компанії "Вагнера" Євгеній Пригожин буде змушений скоротити інтенсивність дій своєї ПВК в Україні. Адже вже втратив на війні половину набраних ув'язнених.

Додамо, раніше власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин зробив заяву про "президентські амбіції". Російський найманець зібрався балотуватися в президенти України у 2024 році.

Також відомо, що очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин до травня має намір набрати близько 30 тисяч нових найманців на війну в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2023 07:43