Голосування під дулами автоматів: як РФ проводить псевдореферендуми

25 ВЕРЕСНЯ 2022 12:54

Росія продовжує проводити фейкові "референдуми" на тимчасово окупованих територіях. Цивільних примушують до голосування, а до Херсонської області завезли "масовку" з Криму.

Про це пише Telegram-канал Центру протидії дезінформації, пише TrueUA.

Яка ситуація з фейковими "референдумами" росіян:

  • у Запорізькій області росіяни планують оголосити про "незалежність" окупованих територій після псевдореферендуму.
  • у Херсонській області окупанти завезли "масовку" з Криму для участі в псевдореферендумі;
  • в Донецькій області "комісії" ходять по квартирах та примушують голосувати на порозі, в їх присутності. Цивільні не мають можливості відмовитись, або ж проголосувати негативно;
  • в Луганській області цивільні "голосують" під дулами автоматів, а незгодних вносять в окремий список. В Алчевську враховують голоси навіть тих, хто потрапив у полон або ж загинув.

Нагадаємо, з 23 вересня представники російських окупаційних адміністрацій на території окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей проводять "референдуми" щодо входження до складу Росії. Псевдореферендуми триватимуть п’ять днів – до 27 вересня.

У перший день голосування окупанти вирішили не відкривати виборчі дільниці. Збором голосів займалися "мобільні виборчі комісії" – групи людей обходили домівки жителів окупованих міст та сіл. Як відомо, СБУ ідентифікувала понад 1,5 тис. осіб, причетних до "референдумів".

Війна, 25.09.2022 12:54