Фото: tuipravo.info

Хабар Лозинському: ВАКС взяв під варту організатора

У вівторок, 24 січня, Вищий антикорупційний суд заарештував організатора надання хабаря колишньому заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському. Чоловіка взяли під варту у залі суду.

Про це повідомила прес-служба ВАКС.

ВАКС заарештував підприємця Сергія Кривого, якого підозрюють в організації передачі 400 тис. дол. неправомірної вигоди колишньому заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському.

Зазначається, що чоловік може вийти з під варти лише у разі внесення застави розміром у 100 млн грн.

"Підозрюваного взято під варту у залі суду. Строк тримання під вартою – до 24 березня 2023 року включно. Відповідно до частини 1 статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Василя Лозинського, який обіймає посаду заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, спіймали на хабарі у розмірі 400 тис. дол.

Проти Василя Лозинського відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 191 КК України. Наразі слідчі дії тривають, встановлюються всі особи, причетні до афери.

22 січня Василя Лозинського звільнили з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. 

Події, 24.01.2023 13:59