Ізраїль почне вводити четверту дозу вакцини від Covid

26 СІЧНЯ 2022 17:57

Експерти міністерства охорони здоров'я Ізраїлю рекомендували запропонувати четверту дозу вакцини проти COVID-19 усім дорослим за умови, що з моменту отримання третьої дози або з одужання минуло не менше п'яти місяців.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Jerusalem Post.

Цей крок послідував за дослідженням, що показує, що четверта доза вакцини подвоює захист від симптоматичного Covid-19 та підвищує захист від тяжкого перебігу захворювання у три-п'ять разів у порівнянні з трьома дозами.

Інші країни, у тому числі Велика Британія, США та Чилі, схвалили четверту дозу для людей з ослабленим імунітетом, таких як люди, які живуть із ВІЛ, або деякі реципієнти трансплантатів, але не наважувалися розпочати широкомасштабну другу бустерну кампанію.

Ізраїльський консультативний комітет з вакцин "рекомендує, щоб особи віком 18 років і старші могли бути вакциновані четвертою дозою вакцини", - йдеться у заяві міністерства охорони здоров'я Ізраїлю.

Міністерство додало, що люди отримають право на отримання вакцини за п'ять місяців після третьої дози або після одужання від хвороби. За останні два тижні близько 900 тисяч ізраїльтян здали позитивний результат на Covid-19.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: У Нідерландах послабили COVID-обмеження

Світ, 26.01.2022 17:57