Фото: прес-служба "Нафтогаз Україна"

Кабмін призначив Наглядову раду "Нафтогазу": хто до неї увійшов

У вівторок, 24 січня, Кабінет Міністрів України обрав нових членів Наглядової ради НАК "Нафтогаз України". До складу увійшли двоє представників держави та четверо незалежних міжнародних експертів.

Про це повідомили в прес-службі "Нафтогазу".

За даними компанії, незалежними членами Наглядової ради стали:

  • старший віце-президент норвезької компанії Equinor (Statoil) Анфіннсен Тор Мартін;
  • президент та гендиректор Vermilion Energy Маріно Ентоні;
  • Хуквей Річард, який має 33-річний досвід роботи у компанії BP;
  • професор бізнес-школи INSEAD Людо ван дер Хейден.

Серед представників України — заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма та радниця прем‘єр-міністра України з питань енергетики Наталя Бойко.

Голова правління "Нафтогазу" Олексій Чернишов зазначив, що Наглядова рада має забезпечити прозорість та контроль за роботою правління компанії відповідно до вимог Організації економічного співробітництва та розвитку.

"Наглядову раду компанії було обрано за результатами прозорого та незалежного конкурсу відповідно до Принципів корпоративного управління ОЕСР та Керівних принципів ОЕСР щодо корпоративного врядування на підприємствах державної форми власності", — наголосили в прес-службі.

Нагадаємо, у понеділок, 23 січня, ВАКС відмовився арештовувати екс-голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва. Посадовця підозрювали в заволодінні у 2018 році понад 229 млн грн.

Читайте також: Німеччина заявила про повну незалежність від російських газу й нафти

Політика, 24.01.2023 16:13