Фото: Новинарня

Кількість могил зросла в сім разів: "вагнерівці" зазнають непоправних втрат

Бойовики приватної військової кампанії "Вагнер" зазнають непоправних втрат на фронті в Україні. Кількість поховань на цвинтарі в Краснодарському краї, який використовує російська група найманців "Вагнер", зросла у сім разів за останні два місяці.

Про це повідомляє The New York Times.

Видання опублікувало супутниковий знімок зроблений 24 січня, на якому видно близько 170 місць поховання на цвинтарі. Ця кількість збільшилася майже у сім разів порівняно із супутниковими знімками від 24 листопада.

кладовище ПВК Вагнер

Фото: Maxar Technologies

Зазначається, що це є візуальним доказом того, що вторгнення в Україну завдає втрат "Вагнеру", особливо його рядовим солдатам.

"Що дає підстави припустити, що сотні загиблих бійців "Вагнера" або поховані там, або як мінімум там увічнена їх пам'ять. Чи всі вони були вбиті в Україні, або десь ще, неясно, але відео в будь-якому випадку показує масштаб втрат "Вагнера", — йдеться в повідомленні.

У виданні зазначають, що уряд США стверджує, що втрати "Вагнера" на полі бою "нараховують тисячі і що 90% з них – це ув'язнені, які були завербовані для участі в бойових діях в обмін на звільнення з в'язниці".

Зазначається, що багато хто, ймовірно, загинув у боях за українські міста Бахмут і Соледар, де найманці та російські військові зазнали великих втрат за останні чотири місяці. Повідомляється, що це не всі поховання – багатьох загиблих окупантів кремують.

Додамо, що очільник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин ще наприкінці грудня 2022 року підтвердив, що кладовище у Станиці Бакинській належить "вагнерівцям".

"На ньому розташовані могили тих, хто з різних причин написав у своїй заяві, що в разі загибелі він хоче бути похований поблизу каплиці "ПВК Вагнера" в гарячому Ключі. Так як біля самої каплиці місця для поховання відсутні, то за підтримки адміністрації Краснодарського краю була виділена ділянка в Станиці Бакинська", — заявив Пригожин.

Нагадаємо, Росія вербує ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до російських місць позбавлення волі, вступити до лав приватної військової кампанії "Вагнер". 

Додамо, Росія могла відправити на війну в Україну близько 50 тисяч військових так званої ПВК "Вагнера"

Війна, 25.01.2023 14:24