Фото: ілюстрація. Джерело: Defense Express

КНДР під час візиту Путіна до Китаю провела випробування балістичних ракет, — Reuters

У п'ятницю, 17 травня, під час візиту російського диктатора Володимира Путіна до Китаю Північна Корея запустила кілька балістичних ракет малої дальності. Вони були запущені у напрямку східного узбережжя країни. 

Як повідомляє Reuters, снаряди були випущені з міста Вонсан на східному узбережжі та пролетіли приблизно 300 км (186 миль), перш ніж впасти в море. Відомо, що протягом останніх місяців Пхеньян запускав балістичні та крилаті ракети, а також тактичні ракети. Такі дії пояснювались модернізацією оборонних можливостей країни.

В північнокорейській армії не уточнили, який тип зброї було застосовано в ході навчань, але державні засоби масової інформації повідомили, що військові випробовують реактивні системи залпового вогню, які проходять модернізацію. Також вони заявили, що лідер КНДР Кім Чен Ин спостерігав за випробуваннями 600-мм "надвеликих" реактивних систем залпового вогню й 240-мм ракет залпового вогню, а також відвідав виробничі підприємства.

Видання наголошує, що запуски ракет відбулися одночасно з візитом російського диктатора Путіна до міста Харбін, яке розташоване на північному сході Китаю. Раніше офіційні особи Сполучених Штатів Америки та Південної Кореї звинувачували Пхеньян у постачанні зброї для Москви. Проте країни відкидають такі звинувачення.

"Тактична зброя КНДР призначена виключно для стримування військової агресії Південної Кореї", — заявила сестра лідера Північної Кореї Кім Йо Чен.

У четвер, 16 травня, Путін і президент Китаю Сі Цзіньпін під час зустрічі розкритикували Вашингтон та його союзників. Вони піддали критиці спільні військові навчання Південної Кореї та США. У військово-повітряних силах КНДР повідомили, що винищувачі-невидимки США та Південної Кореї провели "інтенсивні" спільні навчання в четвер у центральному регіоні, щоб перевірити та підвищити наступальну та оборонну маневреність.

Нагадаємо, 13 травня у розвідці Південної Кореї заявили, що КНДР могла надати Росії близько 6700 контейнерів зі зброєю. Йдеться про артилерійські боєприпаси та снаряди до реактивних систем залпового вогню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 17.05.2024 12:21