Фото: rodong.rep.kp

КНДР погрожує мобілізувати 800 тисяч бійців для війни зі США: що відомо

КНДР погрожує мобілізацією на випадок війни з США. Близько 800 тисяч осіб зголосилися вступити до армії Північної Кореї для ведення бойових дій.

Про це повідомляє агентство Rodong Sinmun.

Напередодні КНДР здійснила черговий запуск міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-17". Це відповідь на те, що США та Південна Корея продовжують військові навчання на півострові. Згодом з’явилася інформація про можливість багатотисячної мобілізації для війни.

"Реальність ясно показує, що небезпека ядерної війни на Корейському півострові переходить з віртуальної фази в практичну. Всі військові навчання, що проводяться США у союзі з маріонетками, є провокаційною репетицією на півночі та попередньою ядерною війною для імітації масштабної війни проти КНДР, і в цьому їх серйозність", — йдеться у повідомленні.

Влада КНДР пообіцяла всіма силами стримувати "безрозсудні військові провокації США та їхніх маріонеток".

"Наші ядерні сили не для реклами. Вони можуть бути використані у будь-який час, якщо це необхідно для виконання священної місії із захисту країни, і мають бути превентивно використані у будь-який час згідно з стратегічним планом, якщо виникне конфлікт із загрозою небезпечної ескалації", — додала влада КНДР у своїй заяві.

Нагадаємо, північнокорейський диктатор Кім Чен Ин продемонстрував велику кількість балістичних ракет. Вони здатні нести ядерний заряд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.03.2023 11:17