Фото: соцмережі

На Херсонщині ліквідовано колаборанта Москаленка, який керував катівнею в Новій Каховці, — ЗМІ

У п'ятницю, 17 березня, ввечері на тимчасово окупованій території Херсонської області, у селищі Ювілейне, вибухнув автомобіль з колаборантом з Нової Каховки Сергієм Москаленком.

Про це повідомили місцеві пабліки. За даними Telegram-каналів, внаслідок підриву легкового автомобіля тіло Москаленка розірвало навпіл.

За інформацією медіа, є дві версії вбивства Сергія Москаленка. Згідно з першою, автомобіль колаборанта підірвали місцеві партизани. Друга версія говорить про те, що Москаленко міг стати жертвою розбірок між російськими військовими та місцевими поплічниками окупантів.

У неділю, 19 березня, Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом вбивства командира взводу так званої патрульно-постової служби в Херсонській області.

За версією слідства, 17 березня невстановлена особа заклала спеціальний пристрій під ліве крило автомобіля ВАЗ-2121, яким пересувався вбитий. Пізніше, коли він зі своєю родиною їхав цим легковим автомобілем по селищу Ювілейне, стався підрив.

У СК РФ також повідомляють, що внаслідок інциденту постраждали також дочка загиблого та його дружина. Вони отримали травми.

Сергій Москаленко до повномасштабного вторгнення РФ володів охоронною фірмою "Ягуар". А з приходом російських окупантів почав співпрацювати з ними та створив у Новій Каховці катівню.

Нагадаємо, 19 березня Запорізький суд виніс вирок гауляйтеру тимчасово окупованого Бердянська Олександру Сауленкові. Йому присудили 15 років в’язниці з конфіскацією всього майна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2023 20:15