Фото: ДБР

На Львівщині затримали правоохоронців, які хотіли заробити на благодійній допомозі військовим (фото)

Двоє правоохоронців із Жовкви Львівської області вимагали хабар від керівника благодійного фонду за начебто закриття кримінального провадження. ДБР затримало правоохоронців під час отримання всієї суми хабаря.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

У Дніпрі існує фонд, який допомагає військовим і закуповує необхідне для них обладнання в країнах Європи. Правоохоронці вирішили "дослідити" походження документів для безперешкодного перетину державного кордону представниками фонду. 

Попри те, що всі уповноважені від організації вчасно повертались на територію України з необхідною для військових допомогою, правоохоронці почали вимагати 5 тисяч доларів США за закриття "кримінального провадження".

У приватній розмові один із них запропонував керівнику фонду заплатити, аби не плямувати репутацію благодійників. Під час отримання хабаря правоохоронців затримало ДБР.

Фігурантам вже повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

"Вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад. Досудове розслідування триває, вивчається можлива причетність до злочину інших службових осіб", — повідомили в ДБР.

ДБР затримало правоохоронців на Львівщині

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру колишньому правоохоронцю з Куп’янського району. Під час окупації селища Шевченкове екс-посадовець пішов на співпрацю з ворогом і почав служити у створеному ними каральному органі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2023 13:32