Фото: прес-служба ДБР

"Накивав п’ятами" раніше окупантів: ДБР повідомило про підозру пособнику ворога на Харківщині

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому правоохоронцю, який очолив окупаційну адміністрацію селища Веселе Харківської області. Після захоплення селища окупантами, він почав співпрацювати з ними, агітувати місцевих мешканців не чинити опір та допомагати загарбникам.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За даними правоохоронців, пособник ворога брав активну участь у створенні місцевої окупаційної адміністрації, яку згодом і очолив. Як голова окупаційної адміністрації зрадник видавав місцевим жителям довідки, за якими вони могли пересуватися регіоном.

Найцікавіше те, що ще до звільнення селища Збройними силами України посіпака росіян втік, зробив він це навіть раніше за окупантів.

Колишньому правоохоронцю заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує покарання у виді довічного ув’язнення.

Нагадаємо, минулого тижня фахівці ДБР провели обшуки у вчительки з Херсона, яка співпрацювала з окупантами. Правоохоронці знайшли в жінки російські пропагандистські матеріали та символіку.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 23.01.2023 10:38