Фото: Facebook Михайло Забродський

Нардеп від "ЄС" Забродський складає мандат: у чому причина

Народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" та колишній командувач ДШВ Михайло Забродський достроково складає депутатський мандат. Заяву написав ще 10 березня 2023 року.

Про це йдеться в постанові на сайті Верховної Ради.

Відповідна постанова зареєстрована 17 березня.

заява Михайла Забродського про складання повноважень народного депутата

Підставою стала заява самого Забродського про складання депутатських повноважень, в якій він посилається на пункту 1 частини першої статті 4 Закону України "Про статус народного депутата України": повноваження народного депутата припиняються достроково у разі особистої заяви про складення депутатських повноважень.

"Генерал Забродський вже давно допомагає Генеральному штабу, особисто Валерій Залужному. То ж, так виглядає, обрав можливість сконцентруватися на цій ділянці", — написав в Telegram нардеп Ярослав Юрчишин.

У Верховній Раді його замінить Ірина Нікорак. Нині вона депутат Київради.

Що відомо про Михайла Забродського

З 2013 по 2015 рр. генерал Михайло Забродський був командувачем 95-ої окремої аеромобільної бригади. Під його керівництвом відбувалося захоплення важливого опорного пункту — гори Карачун, він брав участь у боях за Мар'їнку. Згодом став командувачем сил АТО.

У 2019 році його обрали народним депутатом дев'ятого скликання від партії "ЄС", також Забродський обіймав посаду першого заступника голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Нагадаємо, українська депутатка і волонтерка Яна Зінкевич потрапила в реанімацію. У неї проблеми зі здоров'ям через постійну втому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.03.2023 14:14