Фото: chas.news

Наступ Росії на Запоріжжя: ЗСУ виступили із заявою

Російські війська намагаються штурмувати позиції українських воїнів у Запорізькій області малими групами. Про масштабний наступ окупантів на цій ділянці фронту мова не йде.

Таку заяву зробив начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін в ефірі телемарафону.

"Ворог активних масштабних дій не здійснює. Разом з тим, мають місце регулярні спроби противника малими групами до 10 осіб здійснювати штурмові дії щодо наших позицій", — зазначив він.

Військовий додав, що окупаційна армія мала частковий успіх на одному з напрямків. Проте українські захисники пішли у контрнаступ та повернули свої позиції.

"На окремих напрямках противник дійсно мав певний частковий успіх, але на даний час всі позиції відновлені. Противник відкинутий на попередні свої позиції", — заявив речник.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни (ISW) спростував інформацію Росії про нібито незначний наступ у Запорізькій області. Збройні сили України з боями просуваються до Сватового та Кремінної, що на Луганщині.

До слова, нещодавно в Генштабі заявили, що російські загарбники посилюють режимні заходи на тимчасово захоплених територіях Запорізької області. Окрім цього, рашисти проводять незаконну мобілізацію на Луганщині.

Війна, 22.01.2023 14:07