Окупанти знову вдарили по ЗАЕС: які наслідки

21 ВЕРЕСНЯ 2022 08:14

Російські окупанти у ніч проти 21 вересня, о 01:13, обстріляли Запорізьку атомну електростанцію, що розташована в окупованому Енергодарі. У результаті чергового обстрілу підконтрольної терористам ЗАЕС було пошкоджено обладнання зв’язку енергоблока №6 з відкритим розподільчим пристроєм електростанції. Внаслідок атаки відключились блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблока

Про це повідомили у пресслужбі "Енергоатому", пише TrueUA.

Зазначається, що через втрату живлення відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для забезпечення роботи насосів охолодження палива.

Крім того, працівники АЕС змогли налагодити живлення власних потреб енергоблока №6 від системи інших енергоблоків станції. Дизель-генератори 6-го енергоблока були вимкнені і переведені в режим чергування.

"Рашисти продовжують вчиняти акти ядерного тероризму на атомних станціях України. Їх не зупиняє навіть присутність на майданчику Запорізької АЕС інспекторів МАГАТЕ", — наголошують в "Енергоатомі".

У НАЕК наголошують, що очікують від МАГАТЕ більш рішучих дій щодо припинення агресивних дій агресорки Росії проти цивільних ядерних об‘єктів України, допомоги в деокупації ЗАЕС і встановлення зони ядерної та фізичної безпеки навколо атомних електростанцій України.

Нагадаємо, МАГАТЕ планує закликати Росію покинути ЗАЕС та інші ядерні об’єкти в Україні.

Війна, 21.09.2022 08:14