Фото: gp.gov.ua

Симоненка після скандалу з відпочинком звільнено з посади заступника Генпрокурора

З посади заступника Генерального прокурора України звільнено Олексія Симоненка. Його звільнено за власним бажанням.

Про це повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

Відповідний указ підписав Генеральний прокурор Андрій Костін.

"Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника Генерального прокурора Олексія Симоненка", — йдеться у повідомленні.

Скандальний відпочинок Симоненка

Днями журналіст Михайло Ткач повідомляв, що Симоненко пробув 10 днів в іспанській Марбельї. Дружина посадовця у своїх соцмережах опублікувала фото, на якому видно чоловіка, схожого на Симоненка.

Журналісти знайшли докази про те, що заступник генпрокурора виїхав з України 30 грудня 2022-го, а повернувся додому — 8 січня 2023-го. Це, зокрема, інформація з пункту пропуску "Краковець", через який нібито і переїжджав кордон Симоненко.

Зауважимо, у грудні 2022 року президент Володимир Зеленський звертався до політиків і держслужбовців із проханням утриматися від відпочинку за кордоном хоча б на період російської агресії.

Нагадаємо, заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов 24 січня подав у відставку. Його прохання підтримав очільник відомства Олексій Резніков.

Також 24 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка. 

Суспільство, 24.01.2023 10:20