ООН відновила роботу в Києві і хоче провести переговори України та Росії

18 КВІТНЯ 2022 20:02

В Організації Об'єднаних Націй заявили про відновлення роботи офісу в Києві. Там також виступили з ініціативою провести зустріч України та РФ для обговорення гуманітарних питань.

Про це пише TrueUA із посиланням на заступника генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартіна Гріффітса під час брифінгу.

"Ми запропонували обом сторонам дійти згоди про те, що обидві сторони, представники РФ та України, зустрілися б під егідою ООН у віртуальному чи особистому форматі для обговорення гуманітарних питань, особливо їхньої військової складової, можливо, перемир'я, його моніторингу, безпечних коридорів, гуманітарних пріоритетів", – сказав Гріффітс.

Він також анонсував свій візит цього тижня до Туреччини, де планує обговорити ситуацію в Україні з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом.

"Я їду до Туреччини цього тижня, де зустрінуся з президентом Ердоганом, який говорив учора з генеральним секретарем ООН, для подальшої розмови щодо деяких ідей", – додав Гріффітс.

Нагадаємо, раніше в ООН спрогнозували голод 1,7 млрд людей через війну в Україні.

Також в ООН повідомляли, що близько 870 тисяч українських біженців, які покинули Україну після початку повномасштабного вторгнення Росії, вже повернулися додому. Однак в ООН заявляють, що масове повернення українців посилює гуманітарні проблеми всередині країни.

Політика, 18.04.2022 20:02