Фото: Офіс Генерального прокурора

Організаторів п'яних вечірок у Києві покарали: з'явились нові подробиці скандальної справи

Організаторам п'яних вечірок у столиці України повідомлено про підозру. Молоді хлопці знущалися над дівчатами та розповсюджували порнографічний контент.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Зазначається, що блогеру і спільнику повідомлено про підозру. Також з'явилися нові подробиці скандальної справи:

  • За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом блогерам за фактами виготовлення, зберігання та розповсюдження зображень порнографічного характеру, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 301 КК України).
  • За даними слідства, підозрювані домовилися створювати контент сексуально-насильницького характеру за участі жінок для подальшого розповсюдження.
  • Вони орендували квартиру у столиці. Туди запрошували дівчат, розпивали з ними спиртні напої, доводячи їх до непритомного стану. Користуючись безпорадним станом жінок, вони здійснювали вульгарні дії, а також імітацію статевих актів, при цьому знімали все це на власні мобільні телефони.
  • Відзнятий матеріал викладали у Telegram-канал і соціальні мережі, залишаючи принизливі дописи та коментарі.
  • Наразі до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
  • За результатами обшуків за місцем їх проживання виявлено та вилучено мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки та інші докази, що свідчать про їх протиправну діяльність.
  • Також перевіряється причетність підозрюваних до шахрайських дій під час збору добровільних внесків на потреби ЗСУ.
  • Досудове розслідування — ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, 31 січня громадська діячка і режисерка Ярослава Кравченко повідомила, що у Києві група із 5-7 чоловіків двадцятирічного віку споюють дівчат, а тоді ґвалтують і знімають це на відео. Пізніше кадри насильства поширюють у соціальних мережах та закритих каналах Telegram.

За її словами, це 5-7 хлопців двадцятирічного віку з Івано-Франківська. Вони переїхали в Київ й влаштовують тут "вечірки". Називають всю ту забаву "Покажемо вам, які кругом шлюхи". Вона повідомила, що дівчат поки не ідентифіковано. Відповідно, жодних заяв від постраждалих нема.

1 лютого поліція провела обшуки в організаторів п'яних вечірок у Києві.

Події, 02.02.2023 10:57