Фото: Диалог

Передача далекобійних ракет Україні: Резніков розповів про обіцянку західним партнерам

Військовим ЗСУ необхідні західні далекобійні ракети. Для цього Україна готова надавати будь-які гарантії, що ця зброя не буде залучена для атак на територію РФ.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на спільному засіданні уряду України та Європейської Комісії.

Резніков наголосив, що західні партнери мають якнайшвидше допомогти зі встановленням в Україні протиракетної оборони. Водночас зазначив, що ЗСУ потрібні Patriot і SAMP/T за першої нагоди разом із постачанням нових IRIS-T та NASAMS.

"Якби у нас була можливість завдати удару на відстані 300 км, російська армія не змогла б забезпечувати оборону і була змушена програти. Україна готова надавати будь-які гарантії, що ваша зброя не буде залучена до атак на російську територію. Ми маємо достатньо цілей на тимчасово окупованій території України і готові координувати цілі з нашими партнерами", — повідомив міністр.

Окрім цього, за словами Резнікова, Україна також потребує танків та бронетехніки. Водночас міністр вдячний за рішення щодо поставок, які ухвалили на Рамштайні.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, США можуть найближчим часом оголосити про чергову військову допомогу для України. Новий пакет військової допомоги від США вперше міститиме снаряди GLSDB з дальністю до 150 км. Ракети поставлятимуть через Ініціативу сприяння безпеці України (USAI). 

Війна, 02.02.2023 21:58