Працював на розвідку РФ: СБУ затримала співробітника "Укроборонпрому" (відео)

У середу, 1 лютого, Служба безпеки України затримала співробітника Укроборонпрому, який працював на російську воєнну розвідку. Зловмисник приховано збирав інформацію про наявне українське озброєння. 

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки запобігла витоку секретної інформації з одного з провідних державних підприємств, яке входить до структури Укроборонпрому. У результаті спецоперації у Києві затримано російського агента, який отримав вороже завдання влаштуватися до української оборонної компанії для збору розвідданих на користь країни-агресора", — йдеться у повідомленні СБУ.

Правоохоронці встановили, що фігурант приховано збирав інформацію про наявне українське озброєння, яке надходить підрозділам ЗСУ на східному та південному фронтах. Крім цього, зловмисник готував "звіти" для окупантів про наслідки російських ракетних ударів по столиці. Для цього він особисто їздив по місту та фіксував зовнішній вигляд українських об’єктів після обстрілів.

Всі дані чоловік передавав через анонімні месенджери співробітнику Головного управління міжнародного військового співробітництва міністерства оборони РФ.

"Під час обшуків у затриманого виявлено засоби зв’язку із матеріалами, які підтверджують його злочинну діяльність", — заявили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України. Наразі чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 1 лютого правоохоронці прийшли з обшуками до київського забудовника і народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Вадима Столара. СБУ розслідує участь окремих будівельних компаній Києва в легалізації коштів Медведчука та інших підсанкційних осіб.

Заразом, Служба безпеки України провела обшук будинку у колишнього власника "ПриватБанку" Ігоря Коломойського. Йдеться про розтрату нафтопродуктів на 40 млрд гривень та ухилення від сплати митних платежів на величезні суми.

Також було оприлюднено нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

Події, 01.02.2023 19:30