Фото: росЗМІ

Пригожин може набрати ще близько 30 тисяч росіян на війну в Україні

Очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин до травня має намір набрати близько 30 тисяч нових найманців на війну в Україні.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Пригожина.

За словами Пригожина, рекрутингові центри Вагнера, які нібито запрацювали минулого тижня у 42 містах РФ, набирають у середньому 500-800 осіб на день. Проте він не надав жодних доказів, які б підтверджували ці цифри.

"До середини травня ми плануємо збільшити кількість бійців у наших підрозділах приблизно на 30 тисяч осіб", — сказав Пригожин.

Також Пригожин похвалився, що зараз вдається вербувати людей з хорошою фізичною підготовкою, хоча раніше з цим були певні проблеми.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що власник приватної військової компанії "Вагнера" Євгеній Пригожин буде змушений скоротити інтенсивність дій своєї ПВК в Україні. Адже вже втратив на війні половину набраних ув'язнених.

Зауважимо, на думку аналітиків Інституту вивчення війни російський диктатор Володимир Путін шукає "цапів-відбувайлів", на яких можна скинути провину за провали російської армії на фронті в Україні. Одним з них може стати очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин.

Додамо, раніше власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин зробив заяву про "президентські амбіції". Російський найманець зібрався балотуватися в президенти України у 2024 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.03.2023 18:56