Фото: Генштаб ЗСУ

"Провалили операцію із захоплення": ЗСУ повідомили про невдачі росіян у Бахмуті

Біля Бахмута росіяни зазнають величезних втрат. Тільки за цю добу на цьому напрямку ворог здійснив 197 обстрілів з різного типу артилерії.

Про це повідомили у Східному угрупованні військ ЗСУ. Ворог тридцять п'ять разів атакував позиції ЗСУ.

"Зокрема, лише у районі Бахмуту він здійснив 73 обстріли, і 25 раз намагався атакувати. Щодо населених пунктів, то це — північна частина самого Бахмута, Оріхове-Василівка, Григорівка, Богданівка. У цих боях ворог втратив 96 окупантів убитими і 153 зазнали поранень різного ступеня", — зазначили у Командуванні.

Військові пояснили, що ще до початку повномасштабної війни російські збройні сили оцінювалися як нібито великі збройні сили. А зараз вони тактично не можуть завершити операцію захоплення українського райцентру Бахмут.

"І з командування, і штаби наші правильно курують оборону, і завдяки мужності, героїзму і витривалості, метикуватості, нестандартності дій наших командирів і військовослужбовців, які обороняють Бахмутський напрямок, вони по суті досягають того, що вони знекровлюють ворога, сточують його бойові можливості, ламають бойовий дух", — кажуть у ЗСУ.

Нагадаємо, експерти Інституту вивчення війни не підтверджують повідомлення окупантів про захоплення низки об’єктів у Бахмуті. Відсутні будь-які візуальні докази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2023 14:40