Фото: prostir.ua

Рашисти змушують українців приймати російське громадянство на окупованій Донеччині

Російські загарбники змушують громадян України приймати російське громадянство на Донеччині. Тих людей, хто не виконає вимоги рашистів, будуть звільняти з підприємств.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що країна-агресор продовжує насаджувати російське громадянство громадянам України тимчасово окупованих територій Донецької області. 

"У місті Горлівка тривають примусові заходи щодо отримання водіями нових посвідчень за російським стандартом, що за відсутності паспорту громадянина російської федерації є неможливим. Працівникам транспортних підприємств загарбники визначили термін до 01 травня 2023 року. Тих, хто не виконає вимоги, будуть звільняти", — йдеться у повідомленні.

Також Генштаб повідомляє, що в одному з підрозділів окупантів, що діє у Луганській області, станом на 09 січня 2023 року завершились тримісячні контракти. Через це, близько 300 військовослужбовців цього формування не отримують грошове забезпечення. До того ж вони не можуть звільнитись з військової служби через оголошену мобілізацію.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили пункт управління, три райони зосередження живої сили противника та склад пально-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, Російська Федерація створює умови для воєнних провокацій на північно-східному кордоні України. Такі дії диктатору Володимиру Путіну необхідні для продовження інформаційних операцій та сковування Збройних сил України.

Війна, 02.02.2023 07:26