Фото: Генеральний штаб / Facebook

Резніков пояснив, звідки взялися захмарні ціни на харчі для армії

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що оприлюднена в ЗМІ інформація про зловживання під час закупівель харчування для війська є маніпуляцією. Її мета — підірвати довіру до міністерства на тлі доленосних домовленостей із західними партнерами щодо постачання важкого озброєння та техніки.

Про це написав Резніков у Facebook.

"Публічне вкидання інформації про начебто завищені у 2-3 рази ціни почалося ще в середині минулого тижня. Тобто не після, а до Рамштайну, саме коли тривало уточнення домовленостей. Той, хто передав один з контрактів та додатки для оприлюднення, як мінімум — вчинив службовий злочин. Цю особу буде обов’язково встановлено і притягнуто до відповідальності. Для цього підготовлено відповідні матеріали в СБУ. Зокрема, буде з’ясовано мотиви.  Оскільки жодної фактичної складової у претензіях немає, крім маніпуляцій, найочевиднішою ціллю виглядає спроба підриву довіри до Міноборони у дуже відповідальний момент. А це вже не просто службовий злочин", — пише міністр.

Резніков пояснює, що завищені ціни на продукти, зокрема яйця, виникли в результаті неточності в одиницях вимірів, що допустив постачальник. Йдеться про пару "кілограм-штука" Постачальник про це повідомив офіційним листом.  

Голова оборонного відомства запевнив, що всі необхідні матеріали буде передано правоохоронним органам, профільному комітету Верховної Ради, а в самому міністерстві ініційовано перевірку від Держаудитслужби.

Також він зазначив, що на харчування військових у 2023 році буде спрямовано десятки млрд гривень.

Нагадаємо, напередодні журналісти опублікували інформацію, яка свідчить про нібито фінансові махінації Міноборони. Зокрема ЗМІ пишуть, що міністерство начебто закладає на продукти для військових удвічі більшу ціну, ніж вона є насправді.

У відомстві назвали це маніпуляцією та повідомили, що готують матеріали до Служби безпеки України "з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які заподіюють шкоду інтересам оборони в особливий період".

Війна, 23.01.2023 15:47