Фото: Росгвардія

РФ кинула поліцейський спецназ для придушення бунтів серед військових

На Донбас відправили російський спецзагін СОБР. Він займатиметься наведенням порядку з дисципліною в лавах окупаційних військ. 

Про це повідомив речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону. 

За словами речника, головне завдання спецпризначенців — придушувати бунти серед російських військових, а не участь у штурмових заходах. 

"На Донецькому напрямку стало відомо, що з російського боку під’їхав підрозділ "СОБР" Це пов’язано не зі штурмовими діями, а з поганим психологічним станом військ. Цей підрозділ прибув, щоб придушувати бунти", — розповів Дмитрашківський.

Також відомо, що десять бійців 155-а бригада морської піхоти РФ, що воює в районі Вугледару, здалися у полон.  

Дмитрашківський нагадав, що саме ця бригада "відзначилися" жорстокістю і мародерством у Бучі та Ірпені. За це отримала звання "гвардійської". 

Нагадаємо, представники військових розвідок систематично повідомляють про факти низької дисципліни у російській армії. Спостерігаються постійна пиятика, невиконання наказів командування. Наприкінці 2022 року стало відомо про бунти, так званих, "тимчасово мобілізованих" росіян, через погані умови утримання та забезпечення.   

Війна, 02.02.2023 13:35