Фото: bbc.com

РФ може розпочати наступ до 24 лютого: Резніков назвав два напрямки

В Україні очікують наступу російської армії у східних та південних регіонах. У зв'язку з цим міністр оборони України Олексій Резніков закликав до нової військової допомоги з боку країн Заходу.

Відповідну заяву Олексій Резніков зробив в ефірі BFMTV.

Очільник міністерства оборони переконаний, що росіяни готують новий наступ на річницю повномасштабного вторгнення.

"Ми не можемо втрачати ініціативу… Думаємо, що, враховуючи те, що вони (росіяни, — ред.) живуть символікою, вони можуть щось спробувати навколо 24 лютого… Ми не недооцінюємо нашого ворога", — заявив Резніков.

Також він сказав, що РФ мобілізувала 500 тисяч російських солдатів.

"Офіційно заявляли про 300 тисяч, але коли ми бачимо війська на кордонах, то, за нашими оцінками, це значно більше", — пояснив міністр оборони України.

Резніков переконаний, що збройні сили РФ можуть здійснити наступ за двома напрямками

Це сценарій, до якого готується Київ і який спонукає президента Володимира Зеленського та його уряд просити нової військової допомоги у союзників по НАТО, зазначає BFMTV.

"Ми говоримо нашим партнерам, що ми теж повинні бути готові якнайшвидше. Тому потрібна зброя для стримування ворога, адже все на війні вирішує ініціатива", — заявив Резніков.

Нагадаємо, Російська Федерація створює умови для воєнних провокацій на північно-східному кордоні України. Такі дії диктатору Володимиру Путіну необхідні для продовження інформаційних операцій та сковування Збройних сил України.

Війна, 02.02.2023 08:26