Фото: URA.RU

Російське командування звільнило одного з ключових генералів: чим заважав Герасимову Теплінський

Генерал-полковник російської армії Михайло Теплінський, який керував військовими діями на Донбасі ще з 2015 року, ймовірно, звільнений з посади одного з ключових оперативних командувачів Росії в Україні. 

Про це повідомила британська розвідка.

За даними розвідників, Теплінський командував "відносно успішним" відведенням російських військ із західного берега Дніпра в листопаді 2022 року, за що був отримав схвальні оцінки в Росії.

Зазначається, що звільнення Михайла Теплінського з посади одного з ключових оперативних командирів військами РФ в Україні свідчить про розкол у військовому керівництві країни-агресора. З цієї ж причини раніше в Росії провели ротацію воєначальників, понизивши або підвищивши на посадах навіть тих, хто раніше був розкритикований через невдачі окупантів на фронті.

"Звільнення Теплінського, ймовірно, є ще одним симптомом триваючих розбіжностей у вищому керівництві російської операції, оскільки генерал Валерій Герасимов намагається нав'язати свій особистий авторитет у цій кампанії", — додали розвідники.

При цьому невідомо, чи Теплінський досі очолює російські повітряно-десантні війська.

Нагадаємо, за даними британської розвідки російське військове командування змінило тактику ведення бойових дій в Україні. Окупанти почали реально оцінювати справжню міць Збройних сил України.

До того ж, за даними британської розвідки, головнокомандувач російськими військами в Україні Валерій Герасимов втрачає свій авторитет серед найближчого оточення. Разом з міністром оборони Сергієм Шойгу його все частіше сприймають як неконтактного і зосередженого на показусі.

Війна, 24.01.2023 11:28