Російський Су-27 намагався збити український Bayraktar (відео)

Російський винищувач Су-27 намагався збити український Bayraktar над Чорним морем поблизу Криму.

Про це повідомляє Ukraine Weapons Tracker у Twitter.

На відео видно, як російський винищувач безуспішно намагається збити набагато легший Bayraktar TB-2 над Чорним морем поблизу узбережжя Криму, використовуючи реактивний струмінь у подібний спосіб, як і при зіткненні з американським дроном MQ-9 Reaper.

При цьому невідомо, чому для знищення безпілотника не використовували ракети "повітря-повітря", однак, ймовірно, пілот не знав, що це за дрон і хто ним керує.

Нагадаємо, 14 березня російський винищувач врізався в американський безпілотник над Чорним морем. Американські військові зазначають, що над Чорним морем два російських винищувачі Су-27 спробували перехопити безпілотник MQ-9 ВПС США, який виконував розвідку в міжнародному повітряному просторі.

Своєю чергою Міністерство оборони Росії заявило, що їхні винищувачі не мають стосунку до падіння американського безпілотника в Чорному морі, і що він, мовляв, наблизився до окупованого Криму й "летів із порушеннями".

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що інцидент із американським безпілотником MQ-9 Reaper у Чорному морі не стане причиною прямого конфлікту між США і Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2023 19:28