Росія проводить приховану мобілізацію, – голова української розвідки

13 ТРАВНЯ 2022 09:44

Росія проводить приховану мобілізацію та знімає зі зберігання стару техніку, яку лише умовно можна назвати бойовою.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, пише TrueUA.

"Росія проводить приховану мобілізацію. Вона йде двома шляхами. Перший – фактичні дії, які називаються прихованою мобілізацією. Другий – використання резервістів. У них це називається БАРС – бойовий армійський резерв країни. Тобто, по суті, це резервістів залучають на короткострокових контрактах для виконання бойових дій", – сказав він.

За словами Буданова, ці факти абсолютно підтверджені – Україна має полонених, які за цією системою були залучені.

Він також назвав дві причини, чому Росія не оголошує мобілізацію публічно. Перша – економічна, мобілізація ще більше вдарить по економіці РФ в умовах санкцій. Друга – Росія не зможе пояснити, навіщо потрібна мобілізація, якщо російські чиновники стверджують, що в армії РФ все "йде за планом".

"Оскільки відповідей на ці два питання вони не мають, вони проводять це виключно прихованим способом", – сказав глава ГУР.

Буданов також зазначив, що в Росії розглядають зміни до законодавства, щоб призов був не двічі на рік, а будь-якої миті, коли потрібно. Також розглядається питання підвищення відповідальності для ухилянтів. "Люди масово намагаються не потрапити на війну до України", – пояснив він.

Крім того, Буданов підтвердив, що у Росії – значна нестача військової техніки, вона розконсервовує техніку зі складів, яка стоїть там із 1960-80-х років. За його словами, після такого тривалого зберігання ця техніка "лише умовно може називатися бойовою".

Як приклад він навів випадок у 810-й бригаді морської піхоти у тимчасово окупованому Криму, у якої на полігоні поїхало лише 14% техніки, хоча на папері була укомплектованість 100%.

Нагадаємо, раніше розвідники дізналися імена російських пілотів, які бомбили Україну.

Війна, 13.05.2022 09:44