Фото: Новинарня

Росія вербує українських в'язнів до ПВК "Вагнера", — Генштаб

Росія вербує ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до російських місць позбавлення волі, вступити до лав приватної військової кампанії "Вагнер". 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зокрема, в Краснодарі відбувається активне вербування полонених до складу ПВК "Вагнера". 

"Більшість українських ув’язнених не задоволені примусовою зміною становища та зневажливим ставленням до них російських ув’язнених. Найбільш активно закликають до участі у війні проти України людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини", — йдеться у повідомленні.

Також у Генштабу додали, що з Каховки на Херсонщині окупанти вивозять медичне обладнання центральної міської лікарні до міста Генічеськ Херсонської області.

Нагадаємо, РФ продовжує мобілізацію в тимчасово окупованому Криму. В Севастополі всім цивільним працівникам Чорноморського флоту визначено заповнити форми, де вказати відомості про військового звання в запасі та наявність водійського посвідчення.

Додамо, за добу 23 січня українські військові з неба вісім разів атакували позиції російських терористів. Завдано ударів по позиції зенітно-ракетного комплексу ворога.

Війна, 25.01.2023 08:08