Росія вже погрожує ЄС і НАТО через блокаду Калінінграда Литвою

20 ЧЕРВНЯ 2022 11:39

Росія вважає, що транспортна блокада Калінінградської області Литвою "розв'язує руки" Москві. При цьому у РФ пригрозили Євросоюзу і НАТО через рішення Литви.

Про це пише TrueUA із посиланням на голову комісії Ради Федерації із захисту держсуверенітету РФ Андрія Климова в Telegram.

Він заявив, що "нахабна витівка Вільнюса" скасовує для Росії членство Литви в ЄС. Після цього Москва нібито перейде до розв'язання проблеми будь-якими способами.

"Євросоюз, якщо він негайно не виправить нахабну витівку Вільнюса, сам же дезавуює для нас легітимність всіх документів про членство Литви в ЄС і розв'яже руки для вирішення створеної Литвою проблеми Калінінградського транзиту будь-якими обраними нами способами", –- зазначив Клімов.

При цьому російський чиновник звинуватив також НАТО в транспортній блокаді Калінінграда, заявивши, що під ударом тепер перебуває весь військово-політичний блок.

Нагадаємо, в останніх новинах повідомлялося, що литовська залізниця з 18 червня перестала здійснювати транзит низки російських товарів в Калінінград. Йдеться про 50% вантажів, які потрапили під санкції ЄС.

Світ, 20.06.2022 11:39