Фото: АрміяInform

Росіяни імітували пуски: військові розповіли деталі останньої повітряної тривоги

Російські окупанти під час останньої масштабної повітряної тривоги зімітували пуски по Україні гіперзвукових ракет "Кинджал". Тоді сирени лунали у всіх областях.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Ігнат пояснив, що інформаційна напруга піднялась через те, що була "засічка" в районі північних областей нашої держави. А оскільки у небі були МіГ-31К, то через це повідомили про нібито рух "Кинджалів".

"Відповідно, багато Telegram-каналів почали писати, що рухаються ракети "Кинджал" у бік Вінницької області й так далі", — наголосив він.

За його словами, "засічка" зі швидкістю 7500 км на годину — це характерний маркер того, що росіяни могли запустити гіперзвукову ракету. Подібні "засічки" були і напередодні Дня Повітряних сил, але тоді окупанти справді провели запуск реальних ракет та кількох імітаційних.

"Імітаційні — тобто працюють ворожі засоби РЕБ і створюються такі хибні "засічки". Інформації про вибухи або прильоти на території України немає", — пояснив він.

Нагадаємо, 9 серпня в Україні оголошували масштабну повітряну тривогу. Сирени вдруге за день лунали у всіх областях.

Додамо, у ніч на 9 серпня ворог знову обстрілював Дніпропетровську область. Від вечора до ранку окупанти тричі відкривали вогонь по двох громадах регіону. Внаслідок ворожої атаки загинув 18-річний хлопець. Ще троє чоловіків постраждали. У них мінно-вибухові травми та осколкові поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 19:39