Фото: pravda.com

Розкішний маєток у центрі Києва: "Слуга народу" придбав елітне житло під час війни

Павло Халімон, який обіймає посаду заступника керівника фракції "Слуга народу" у Верховній Раді, у розпал повномасштабного вторгнення РФ проти України придбав елітний маєток у центрі Києва. Великий будинок із земельною ділянкою було оформлено на іншу особу.

Про це йдеться у розслідуванні "Української правди".

Цікаво, що сума угоди склала трохи більш ніж 10 млн гривень, у той час, як аналогічні домоволодіння в тому ж районі коштують 50-60 млн. 

Маєток розташований на дорогій землі на Печерських пагорбах біля ботанічного саду імені Гришка. Нардеп Халімон фактично став власником елітної нерухомості влітку 2022 року.

Журналісти з'ясували, що Халімон згідно з документами не є власником маєтку, а договір купівлі-продажу було оформлено на Котеленець Анастасію Миколаївну. Про дану жінку практично немає жодної інформації. Вдалось лише дізнатись, що наприкінці 2021 року вона захищала дисертацію у Міжрегіональній академії управління персоналом. Примітно, що того ж року у  власності Котеленець з'явилося 45 земельних ділянок.

Аналогічні маєтки в тому ж районі коштують 50-60 млн гривень

Згідно з інформацією, яку журналісти отримали від правоохоронних органів, цей маєток у 2022 році було куплено за 10,3 млн гривень, а продавцем виступив архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко. При цьому аналіз ринку нерухомості показав, що вартість аналогічних будинків сягає 60 млн гривень.

До речі, коментар журналістам не вдалося отримати ні від Халімона, ні від Анастасії Котеленець, на яку було оформлено дорогу нерухомість.

Нагадаємо, Василя Лозинського, який обіймає посаду заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, спіймали на хабарі у розмірі 400 тисяч доларівЗгодом його звільнили з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Кабінет міністрів прийняв відповідне рішення у неділю, 22 січня

Проти Василя Лозинського відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 191 КК України. Наразі слідчі дії тривають, встановлюються всі особи, причетні до афери.

До слова, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України обіцяло сприяти слідству у справі свого керівництва.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Політика, 23.01.2023 10:17