Фото: zaxid.net

Розвідка повідомила, як Росія змінила тактику ведення війни в Україні

Російське військове командування змінило тактику ведення бойових дій в Україні. Окупанти почали реально оцінювати справжню міць Збройних сил України.

Таку заяву зробив заступник начальника ГУР МО генерал-майор Вадим Скібіцький, пише "Укрінформ".

Скібіцький переконаний, що ворог вчиться на своїх помилках і ці 11 місяців для нього просто так не минули. Українська розвідка помічає, що російські війська почали діяти більш грамотно у зоні бойових дій.

"У лютому вони ж заходили колонами без будь-якого прикриття, без організованої системи ППО, і ми знищували все, що йшло на Київ, прямо в колонах. Тепер вони усвідомили, що тут їх ніхто не зустрічатиме квітами. Чим більше ми воюємо, тим більше вони роблять висновки. Вони зараз вибудовують більш чітку систему управління по всій лінії фронту, це ми чітко бачимо", — сказав Скібіцький.

Також Скібіцький додав, що РФ змінює тактику застосування своїх підрозділів: зараз вони повернулися до класичної схеми — бригада, полк, батальйон. Росіяни почали створювати штурмові загони, які нараховують 140-160 осіб. 

"Такі загони включають механізовані підрозділи, танки, артилерію, міномети, протитанкові засоби — щоб прориватися на окремих ділянках саме завдяки штурмовим діям. А ще тактика "Вагнера", яка була застосована спочатку в Бахмуті, потім в Соледарі. Вони намагаються вести штурмові дії шляхом завдання потужних артилерійських ударів з метою повного знищення наших позицій оборони. І це — хвиля за хвилею йде, попри колосальні людські втрати, які вони несуть", — запевнив Скібіцький.

Також розвідник помітив певні зміни й у застосуванні росіянами крилатих ракет. Окупанти намагаються обходити українську протиповітряну оборону.

"Кожен раз, ви це бачите, вибираються інші рубежі пусків, інші маршрути польоту авіації. Вони намагаються обходити нашу ППО, знають на яких напрямках вона сильна, на яких не дуже. Це все реальні приклади того, що — так, противник вчиться. Чим довше тривають бойові дії, тим більше досвіду набирає ворог. І загроза в тому, що теперішні їхні відмобілізовані вже відрізняються від тих, які прийшли на нашу територію в жовтні", — додав Скібіцький.

Нагадаємо, в Україні очікуються найбільш запеклі бої на фронті у лютому та березні поточного року. Росіяни ставлять за мету повністю окупувати Донецьку та Луганську області.

Відзначимо, за даними британської розвідки, головнокомандувач російськими військами в Україні Валерій Герасимов втрачає свій авторитет серед найближчого оточення. Разом з міністром оборони Сергієм Шойгу його все частіше сприймають як неконтактного і зосередженого на показусі.

Також повідомлялось, що війна в Україні увійшла в нову, більш смертоносну та доленосну фазу. Єдина людина, яка може її зупинити, Володимир Путін, не показує жодних ознак того, що він це зробить.

Війна, 23.01.2023 14:44