СБУ прийшла з обшуками у кафедральний собор московської церкви у Борисполі

09 ГРУДНЯ 2022 10:01

Служба безпеки України 9 грудня проводить контррозвідувальні заходи на території Свято-Покровського кафедрального собору Української православної церкви московського патріархату у Борисполі Київської області. Також правоохоронці здійснюють перевірку осіб на предмет причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

Про це повідомило Головне управління Служби безпеки України у Києві та Київській області, пише TrueUA.

"Служба безпеки України спільно з Національною поліцією та добровольчими формуваннями територіальних громад в межах системної роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні здійснює контррозвідувальні (безпекові) заходи на території об’єкта Свято-Покровського кафедрального собору у м. Бориспіль на Київщині!" — ідеться в повідомленні.

Заходи проводяться для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в російській федерації релігійних громад як осередку "русского міра" та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

Також безпекові заходи проводяться для перевірки даних про використання приміщень для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян та зберігання зброї.

Возможно, это изображение 3 человека и люди стоят

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці в межах чинного законодавства проводять огляд території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів.

Нагадаємо, напередодні СБУ обшукувала храми УПЦ МП у трьох областях.

Суспільство, 09.12.2022 10:01