Фото: СБУ

СБУ провела обшуки у Полтавській міськраді, — ЗМІ

У вівторок, 24 січня, Служба безпеки України провела обшуки у Полтавській міській раді. Правоохоронці вилучили документацію.

Про це повідомляє місцеве видання "Полтавщина". 

За інформацією видання, обшуки стосуються відкритого у грудні кримінального провадження щодо розголошення інформації про нову військову частину.

Зазначається, що в ході обшуків поліцейські вилучили ряд документів. Видання припускає, що це може свідчити про протиправну діяльність з боку міського голови Олександра Мамая.

СБУ ж поки інформацію про обшуки у Полтавській міськраді не коментує.

Справа Мамая

29 грудня співробітники СБУ повідомили Олександру Мамаю про підозру. Тепер йому загрожує позбавлення волі строком до 12 років. За даними слідства, фігурант поширив дані, які не розміщувалися у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами.

Олександр Мамай не визнав своєї провини. За його словами, інформацію про розташування військових отримав із незасекреченого листа до міськради. Обрати запобіжний захід для Олександра Мамая мали на початку січня. Проте слідчі судді Октябрського райсуду взяли самовідводи й Полтавський апеляційний суд передав розгляд справи до Київського райсуду.

Олександра Мамая тричі обирали міським головою Полтави — у 2010, 2015 та 2020 роках.

У січні 2015 року на сесії Полтавської міської ради Олександр Мамай утримався під час голосування про визнання "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями. У вересні 2018 року депутати міськради визнали незадовільною його роботу і достроково припинили повноваження.

Нагадаємо, 24 січня повідомлялося, що працівники Державного бюро розслідувань запобігли вбивству підприємця з Полтавської області. Вони встановили, що планують зробити зловмисники й, аби врятувати життя чоловіку та викрити організатора, здійснили багатоетапну спецоперацію з використанням технічних та агентурних можливостей Бюро.

Події, 24.01.2023 13:19