СБУ встановила особу генерала, який наказував катувати людей у Херсоні

24 ВЕРЕСНЯ 2022 12:35

Служба безпеки України встановила особу російського командира, який віддав наказ катувати українців у тимчасово окупованому Херсоні. Ним виявився заступник начальника управління Росгвардії по Ростовській області полковник поліції Олександр Науменко із позивним "Альфа".

Про це пише TrueUA із посиланням на прес-службу СБУ.

Слідство СБУ встановило, що Науменко керує військовими Росгвардії та представниками незаконних збройних формувань Росії у тимчасово окупованому Херсоні.

Саме він віддає накази про незаконні затримання та тортури над місцевими мешканцями, проникнення до їхніх помешкань і заволодіння майном.

Цей злочинець особисто брав участь у розгоні мирних мітингів у Херсоні. Наказував застосовувати проти українських громадян світлошумові гранати та сльозогінний газ. Серед херсонців були потерпілі.

СБУ також повідомила, що за його наказом російські військові викрали двох українців і декілька тижнів жорстоко їх катували. Вони намагалися вибити з них інформацію про військових ЗСУ та їх місця дислокації. Також схиляли до співпраці з окупантами.

Злочинцю Науменку вже оголосили підозру в справі про порушення законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, у Козачій Лопані на Харківщині знайдено братську могилу.

Війна, 24.09.2022 12:35