Фото: росЗМІ

Скільки високоточних ракет залишилось у Росії: дані розвідки

Росія має ще приблизно 550 високоточних ракет у своєму арсеналі. Це майже 20 відсотків запасів ракет у порівнянні з тією кількістю, яка була 24 лютого 2022 року.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю Delfi.

Розвідник зазначив, що під час минулої ракетної атаки рашисти використали менш як 30 високоточних ракет. За його словами, це свідчить про те, що вони не встигають поповнювати запаси. Скібіцький повідомив, що рашисти не лише били неточними ракетами, а й використовували дрони-камікадзе, ракети із систем С-300 та С-400, комбінуючи у такий спосіб атаки.

"У них є "Іскандери", є Х-101, Х-555. За нашими даними, у РФ залишилося не більше ніж 20% від довоєнних запасів і того, що було вироблено під час війни. Це приблизно 550 одиниць", — заявив він.

Скібіцький додав, що ракетного потенціалу Росії вистачить на два-три масовані удари в кількості понад 80 ракет.

Відомо, що попередній масований ракетний удар Росія здійснила 14 січня. Тоді у Києві пролунала серія вибухів, було влучання в об’єкт інфраструктури. Також ворожа ракета влучила у будинок в Дніпрі, загинули десятки людей.

Нагадаємо, раніше Скібіцький повідомляв, що російське військове командування змінило тактику ведення бойових дій в Україні. За його словами, окупанти почали реально оцінювати справжню міць Збройних сил України. Так, українська розвідка помічає, що російські війська почали діяти більш грамотно у зоні бойових дій.

За словами Володимира Зеленського, російська армія готує новий наступ на Україну. На його думку, він може початися в будь-якому місці, оскільки російського диктатора Володимира Путіна не влаштовують поточні результати РФ на фронті.

Війна, 23.01.2023 17:30