Фото: Цензор.нет

США почали депортувати росіян, які втекли від мобілізації, – The Guardian

Адміністрація президента США Джо Байдена відновила депортації до Росії. Зокрема США депортували росіянина, який утік від мобілізації.

Про це повідомляє The Guardian.

Видання нагадує, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну США призупинили депортації до РФ.

За даними видання, чоловік потрапив до США через Мексику. В Сполучених Штатах він шукав притулку, адже боявся мобілізації в РФ. Однак минулих вихідних росіянина таки відправили додому.

Імміграційна та митна служба США заявила цього тижня, що здійснює висилку в країни, в тому числі в Росію, відповідно до керівних принципів висилки з США.

Коли саме відновилися депортації до Росії, невідомо. Білий дім не відповів на запит видання про коментар.

Дженніфер Скарборо, техаська адвокатка, серед клієнтів якої є росіяни, зазначила, що  міграційні органи дійшли висновку, що загроза мобілізації не може вважатися підставою для надання притулку.

На сьогодні один з її клієнтів вже депортований. Двоє інших клієнтів Скарборо залишаються в юридичній невизначеності, адже не встигли вчасно подати необхідні документи, тому в будь-який момент росіян можуть депортувати. Один зараз перебуває в ізоляторі імміграції в Луїзіані, а інший був звільнений після оголошення голодування.

Нагадаємо, російські загарбники мають намір провести мобілізацію на окупованій Горлівці. Загалом рашисти планують кинути на війну 500 людей, які мають обмежену та повну непридатність до військової служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 18.03.2023 22:18