Суд заборонив Атрошенку обіймати посаду мера Чернігова на один рік, – джерело

07 ГРУДНЯ 2022 17:48

У середу, 7 грудня, Яворівський районний суд Львівської області визнав винним міського голову Чернігова Владислава Атрошенка у вчиненні дій в умовах конфлікту інтересів ст. 1727 КУпАП.

Про це повідомляє TrueUA із посиланням на джерело у Яворівському райсуді.

Суд зобов'язав Атрошенка виплатити штраф у розмірі 6800 гривень. Також щодо політика застосовано обмеження у вигляді позбавлення права обіймати посаду міського голови терміном на один рік.

Що відомо про справу Атрошенка

Раніше ЗМІ писали, що щодо мера Чернігова склали адмінпротокол. Претензія НАЗК стосується того, що 2 липня водій Атрошенка виїхав за кордон через пункт пропуску "Шегині" на автомобілі дружини мера Чернігова Tesla Model X. Самому Атрошенку тоді відмовили в перетині кордону.

Як виявилось, дружина Атрошенка ще 5 березня покинула територію України через "Шегині" за кермом службового автомобіля мера Чернігова Toyota Camry. 

У НАЗК вважають, що його водій, у якого було погоджене відрядження до Швейцарії разом із міським головою, перетнув кордон України в інтересах Атрошенка, щоб передати його приватний автомобіль дружині мера.

Прес-служба міської ради публікувала звернення щодо цієї ситуації. Такі дії силових структур називають політичним замовленням, метою якого є "копати і знайти будь-що та за будь-яку ціну проти мера Чернігова".

Нагадаємо, що у Яворівському районному суді Львівської області вже один раз переносили засідання, бо Владислав Атрошенко на суд не з’явився. Тоді на адресу суду надійшло клопотання захисника мера про відкладення розгляду справи у зв'язку з перебуванням Владислава Атрошенка на лікарняному.

Політика, 07.12.2022 17:48