У МЗС анулювали диппаспорти 225 народних депутатів назвало причину

06 СЕРПНЯ 2022 19:58

Міністерство закордонних справ визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, оскільки їх не було вчасно повернуто на зберігання, попри неодноразові прохання міністерства.

Про це повідомили у відомстві у коментарі УП, пише TrueUA.

"За останні місяці МЗС України кілька разів зверталося до народних депутатів з проханням повернути паспорти і взаємодіяло з Верховною Радою для організації цього процесу. Останній раз ми просили здати паспорти впродовж липня. Всі наші заклики були проігноровані. Відповідно, керуючись законодавством України, МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, які не були своєчасно повернуті до МЗС на зберігання", – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що дипломатичні паспорти видаються народним депутатам виключно для здійснення офіційних відряджень.

"Відповідно до положення про дипломатичний паспорт, затвердженого указом президента, після повернення із відрядження в десятиденний термін дипломатичні паспорти мають бути повернені до МЗС на зберігання. Також за жодних обставин вони не можуть використовуватися для приватних поїздок", – додали в МЗС.

Наголошується, що міністерство невідкладно видасть дипломатичні паспорти депутатам, які відбуватимуть в офіційні відрядження від Верховної Ради України.

Раніше ЗМІ повідомляли, що серед тих, кому анулювали документ, перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко, віцеспікер Олена Кондратюк, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Політика, 06.08.2022 19:58