Фото: скріншот УП

ЗМІ повідомили про російський паспорт у посадовця Міноборони Лієва, він відреагував

Тимчасовий виконувач обов’язків керівника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони України нібито має російський паспорт. Йдеться про Олександра Лієва.

Про це пише "УП" із посиланням на джерела в українській розвідці.

Водночас сам Лієв стверджує, що має лише українське громадянство й у нього ніколи не було паспорта РФ.

Журналісти показали посадовцю знімок із нібито його російським паспортом. Однак Лієв затвердив, що на фото в документі — не він, а його прізвище англійською написане неправильно. До того ж у паспорті вказано, що посадовець народився в Москві, хоча насправді це не так.

"Це повний треш. У мене нема і не було ніколи ніякого іншого громадянства, крім українського. Я не подавався на громадянства іншої країни. Коли окупували Крим, там, дійсно, роздавали людям російське громадянство без згоди, але на той час я уже давно працював на "Суспільному", — зазначив сам Лієв.

Посадовець вважає, що ця інформація вплине на його роботу і призупинить процеси, якими він займається у міністерстві. Адже на Лієва вже линув шквал негативу та суспільної критики.

Оновлено: Лієв записав відеозвернення, де розповів, що написав заяву про звільнення, а 2 лютого цей наказ підписали в Міноборони.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, російські загарбники змушують громадян України приймати російське громадянство на Донеччині. Тих людей, хто не виконає вимоги рашистів, будуть звільняти з підприємств

Політика, 02.02.2023 20:47