Фото: скріншот з відео

Україна отримає танки Abrams швидше, ніж планувалося: Білий дім виступив із заявою

Процес передачі Україні танків Abrams від Сполучених Штатів Америки пришвидшиться. Наші союзники активно працюють над цією опцією.

Таку заяву зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при Білому домі Джона Кірбі, пише Bloomberg.

Він наголосив, що США вже працюють над тим, щоб доставка танків Abrams в Україну відбувалась швидше, ніж очікувалося раніше.

"Ми працюємо над цим...Є деякі зміни, які можна внести в процес, щоб пришвидшити його", — заявив Кірбі.

Що відомо про танки Abrams

М1 Abrams — основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Він є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів. Особливостями Abrams є застосування потужних газотурбінних двигунів (що працюють на паливі для реактивних двигунів, які відрізнялися варіантами поліпшення озброєння, систем захисту та електроніки).

Танки Abrams

Фото: Вікіпедія

Стратегічна мобільність танків полягає в здібності своєчасно прибути у визначений регіон. Танк може перекидатися повітрям військово-транспортними літаками C-5 Galaxy або C-17 Globemaster III. Обмежені можливості літаків (два боєздатних танки в С-5, один танк в C-17) викликали серйозні проблеми матеріально-технічного забезпечення при розгортанні танків під час першої війни в Перській затоці, хоча часу для перевезення 1 848 танків морським шляхом було достатньо.

Abrams також перевозиться вантажівками, а саме важким транспортером, який може транспортувати танк по шосе, другорядних дорогах, та по перетятій місцевості. Він також вміщує чотирьох членів екіпажу танка.

Нагадаємо, у понеділок, 20 березня, міністерство оборони США виділило нову партію допомоги Україні на суму $350 млн. Згодом Пентагон повідомив, що увійшло в пакет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.03.2023 14:57